Lokalklubbar

Svenska hundklubben består av sex lokalklubbar. Tryck på klubbnamnet för att besöka lokalklubbens hemsida. 

SHK Västerås

SHK Västerås anordnar löpande kurser och olika tävlinga vid sin klubbstuga och fina planer norr om Västerås i Häpplinge. Klubben har varit aktiv sedan 1967.

SHK Västra Sörmland Närke

Avdelningen VSN bildades 2011-07-29 under CTK:s sommarläger i Högsjö, Vingåker. Klubben hyr en stuga av Högsjö gymnastikförening, med tillgång till en fotbollsplan för kurser och aktiviteter. Skogen finns bakom knuten med ett 2,5 km el-ljusspår, samt många stigar att gå på med hunden. VSN anordnar kurser under vår och höst, utställningar, helgkurser samt träningsgrupper under hela året. 

SHK Södertälje

Södertäljeavdelningen grundades 1956 och verksamhet bedrivs helt på ideell basis. Här kan man gå olika kurser, allt från valpkurser till kurser på högsta lydnadsnivån. De anordnar också dressyr- och agilitytävlingar samt utställningar.  Även om man inte går kurs finns möjlighet för medlemmar i SHK Södertälje att träna på området när man vill. Det enda som krävs är kontakt med en instruktör – och medlemskap så klart! SHK Södertälje håller till en bit från Enhörnavägen alldeles innan Bastmora fritidsområde. Här har de sitt fina klubbhus och stora övningsområde. 

SHK Uppsala

Hos oss i Moralund utanför Uppsala jobbar vi  med hunden i centrum. Här kan man gå ett flertal olika kurser samt delta i öppen träning. Vi har kurser som passar allt från valp och vardagslydnad till avancerad tävlingslydnad samt rallylydnad. Vi har även kurser i sök samt vilt- och personspår. Vi har två inhägnade träningsplaner en större samt en mindre. Planerna får användas av medlemmarna då det inte är upptagna av kursverksamhet. April 2017 brann klubbstugan upp och till sommaren 2018 är förhoppningsvis den nya stugan klar för invigning. Välkommen att bli medlem hos oss.

SHK Eskilstuna-Torshälla

grundades 1937 och är SHKs nuvarande äldsta lokalklubb. Vårt medlemsområde ”Birka” ligger strax norr om Torshälla hamn i Eskilstuna kommun. Där vi har klubbstuga och belysta träningsplaner samt nära till skogsområde. Lokalklubben har hundägarutbildningar, lydnadstävlingar, arbetsprov samt utställningsverksamhet och hade även fram till 1980-talet stor  draghundsverksamheten i lokalklubben. 
Valp-, vardagslydnads- och tävlingslydnadskurser är grunden i vår verksamhet. Vi erbjuder även utbildning och träning i rallylydnad, personspår, personsök, föremålsök samt handling/utställnngsträning. Vid klubbområdet finns också en av SHKs HUNDTEST-banor.
Vi samarbetar med STUDIEFRÄMJANDET i Södermanland och våra utbildare har genomgått Studiefrämjandets ledarutbildning 1 som lägst.Lokalklubben är helt ideell utan betungande ekonomiska åtaganden och alla funktionärer arbetar helt utan egen ekonomisk vinning. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av hundägare och andra hundintresserade personer i alla åldrar. 
Lokalklubben arbetar helt efter SHKs motto – MED HUNDEN I CENTRUM – så vid alla våra aktiviteter är hunden alltid välkommen och hunden är den självklara röda tråden i allt.
Alla hundar – stora som små, rasrena som blandraser – med familjer är välkomna att deltar i våra aktiviteter.

SHK Värmland

Den mest nystartade klubben! SHK Värmland startades för bara ett par månader sedan och styrelsen hade sitt första möte i början på januari. Trots att det är en nystartas klubb har de planerat in flera utställningar under året. Till en början kommer klubben fokusera på just utställningar. För tillfället saknas hemsida, uppdatering kommer.